LASIK med monovision (mod alderssyn/gammelmandssyn)

Om behandlingen

I de fleste tilfælde prøver man at undgå at skifte linser vha. CLE/RLE-teknologien, da LASIK-teknologien (med Zyoptix-Wavefront og Femtosekund) stadig anses for værende bedre. Ydermere er der en række fordele ved at beholde sin naturlige linser. Besparelsen på næsten 50 % (fra CLE/RLE til LASIK) er også af betydning.

Behandling med monovision foregår som en normal LASIK-behandling. Monovision betyder ganske enkelt, at en patients øjne bevidst bliver korrigeret til forskellige styrker. Dette medfører, at patienten med det ene øje ser godt på kort afstand, og med det andet ser godt på lang afstand.

Eksempelvis kan man forestille sig at en patients højre øje bliver korrigeret til 0 og venstre øje forbliver en smule nærsynet, -1. Således vil patienten være i stand til at kunne se langt med sit højre øje, og læse med sit venstre, og dermed slippe for at skulle bruge (læse-)briller.

For nogle kan det være svært at vænne sig til uligheden, og derfor anbefales det at afprøve teknikken inden behandlingen påbegyndes. Dette ved at gå med kontaklinser som skaber denne ulighed i nogle uger.


« Tilbage