Behandlinger

Hvilken øjenkirurgisk behandling?

Det kan være svært at overskue hvilken øjenkirurgisk behandling man vil få mest gavn af. Derfor har vi forsøgt at gøre dette overskueligt for dig, vha. nedenstående skema. LASIK er den mest normale behandling, og de fleste egner sig til denne. Bemærk at din synsstyrke samt eventuelle bygningsfejl, ikke er det eneste som spiller ind.

Som regel kan dele det op således:

Patienter mellem 18 – 40 år: FS-LASIK / Relex Smile / eeLASIK
Patienter over 40 år: RLE m. trifokale linser (ZEISS)

FS-LASIK el. RLE (> 40 år) ICL CLE /RLE
Nærsynethed: til -15 dpt fra -15 til -20 dpt fra -20 dpt
Langsynethed: til +5 dpt fra +7 til +8 dpt fra +8 dpt
Bygningsfejl: til 6 dpt til 6 dpt til 6 dpt

 

Behandlinger:

Tillægsprodukter til LASIK:

Nærsynethed

Hvor besynderligt det end kan virke, betyder nærsynethed, at du ikke kan se ting, der er langt væk. Sædvanligvis ligger problemet i, at dine øjenæbler er for lange, eller at din hornhinde er for buet. Når du har det problem med dine øjeæbler, er det fordi, fokus er foran din nethinde, og når lyset når nethinden, bliver billederne uklare og spredes.

Langsynethed

Langsynethed betyder, at du ikke kan se ting, der er tæt på dig. Hvorfor? Fordi hornhinden ikke er buet nok eller fordi dine øjenæbler er for korte. Desværre ligger fokus bagved nethinden i denne situation. Når lyset trænger igennem nethinden, bliver alt uklart igen, fordi billederne burde være fokuserede inden de når nethinden, og ikke efter.

Astigmatisme / Bygningsfejl

Hvis du lider af astigmatisme, er det sandsynligvis, fordi dine øjenæbler har form som en fodbold, hvor de i stedet burde have haft en mere sfærisk form. I stedet for at fokusere på et punkt, fokuserer det lys, der trænger ind i øjet, på mange forskellige punkter og de billeder, du modtager, er uklare og uskarpe.

Du kan være både astigmatisk og samtidig lide af enten nærsynethed eller langsynethed, sidstnævnte kræver dog et bifokalt syn. De fleste mennesker klarer problemet med forbedrende linser – enten briller eller kontaktlinser – men en laseroperation kan give dig muligheden for at se uden briller, hvis du enten er nærsynet eller astigmatisk. Et laserapparat er blevet godkendt til behandling af langsynethed, men der er foretaget mindre forskning dette område.

Presbyopi / gammelmandssyn

Blandt befolkningsgruppen på 40 eller derover er det sjældent at finde et individ, der ikke har behov for en eller anden form for synsfremmende hjælpemiddel, det kan blot være et par billige læsebriller fra apoteket. Langsynede mennesker opdager pludselig, at de har behov for længere arme for at læse avisen eller en restaurantmenu. Nærsynede mennesker begynder at tage deres briller af oftere, når de skal læse noget tæt på. Problemet med at se ordentligt bliver værre med alderen, kender de fleste af os til, det hedder presbyopi eller gammelmandssyn. Virkningen af presbyopi er, at vi bliver mere og mere langsynede, jo ældre vi bliver.

Mono- og multifokale linser

Traditionelt set har kunstige linser været monofokale. Dette betyder at linserne giver skarpt syn på kun én afstand (nært, medium eller langt). Ulempen med forrige generations kunstige linser, har hele tiden været, at man på andre distancer end hvad linsen er ment for (vanligvis afstand), har måttet benytte læsebriller el. briller med overgang. For mange der har kunstige linser, er det altså helt umuligt at bruge en computer eller læse et prisskilt uden briller.
De nye multifokale og akkommoderende linser, tilbyder muligheden til at se godt på mere end én afstand uden briller eller kontaktlinser.

Monovision

Monovision betyder i alt enkelthed, at en patients øjne bevidst bliver korrigeret til forskellige styrker. Dette medfører at patienten med det ene øje ser godt på kort afstand, og med det andet ser godt på lang afstand. Patienten vil ikke bemærke denne forskel, da hjernen er i stand til at kunne tilpasse sig efter de nye omstændigheder. Det betyder at hjernen automatisk vil få det ene øje til at dominere når man ser langt, og når man ser nært, omvendt.
Eksempelvis kan man forestille sig at en patients højre øje bliver korrigeret til 0 og venstre øje forbliver en smule nærsynet, -1. Således vil patienten være i stand til at kunne se langt med sit højre øje, og læse med sit venstre, og dermed slippe for at skulle bruge (læse-)briller.
For nogle kan det være svært at vænne sig til uligheden, og derfor anbefales det at afprøve teknikken inden behandlingen påbegyndes. Dette ved at gå med kontaklinser som skaber denne ulighed i nogle uger.

NB: Da det er umuligt at formulere enhver komplikation, der kan opstå som resultat af indgrebet, er listen over komplikationer nævnt her på KiurrgiRejser,  ikke nødvendigvis fuldstændig.  Det anbefales at du konsulterer din øjenlæge såfremt du er usikker omkring behandlingens risici, bivirkninger og/el. komplikationer.

KirurgiRejser kan ikke holdes ansvarlig for den behandling som udføres på klinikken. Aftale om behandling sker udelukkende mellem patienten og hospitalet. Alle vores rejsende er dækket af vores egnethedsgaranti .


« Tilbage