Botox / Dysport mod rynker

Generelt om behandlingen

Stoffet bruges fortrinsvis i panden, men kan også mindske de dynamiske rynker ved øjnene, på overlæben samt mindske nedadhængende mundvige.

Dysport og Botox har ingen effekt på hverken de fine rynker i huden eller på akne-ar. Hertil er det nødvendigt med f.eks. dermabrasio-, peeling- eller laserbehandling.

Botox og Dysport har effekt på det, man kalder de dynamiske (mimiske) rynker, altså rynker, der opstår, når musklerne i ansigtet sammentrækkes.

Resultatet af en rynkebehandling kan ses efter 5-7 dage, men vil have maksimal effekt efter ca. 2 uger.

Botulinum toksin type A er det virksomme stof i Botox og Dysport. Det er faktisk det samme som pølsegift. Det virksomme stof har igennem mange år været anvendt til behandling af muskelkramper og spasmer.

Botox og Dysport forhindrer frigivelsen af signalstoffer mellem nerve og muskel, hvilket fuldstændigt afslapper musklen.

Proceduren

Huden desinficeres for at undgå infektion. Men en mikrotynd nål injiceres Botox eller Dysport med præcision i den muskel, man ønker at afslappe.

Man kan føle en lille kortvarig smerte ved indsprøjtning af Dysport eller Botox.

Bedøvelse

Behandlingen foretages ambulant og normalt uden bedøvelse.

Bi-virkninger

Efter behandlingen vil man opleve en smule rødme og en lille hævelse i det behandlede område. En kortvarig lokal misfarvning og blodudtrædninger (blå mærker) samt følelsesløshed og hovedpine kan forekomme.

Risiko for komplikationer

Der er risici for midlertidige hængende og hævede øjenlåg, indadvendte nedre øjenlåg, der gnider øjenvipperne mod øjet samt tørre øjne og dobbeltsyn. Dette forekommer dog sjældent.

Der er ydermere risiko for, at kroppen bliver immun over for det aktive stof, hvilket betyder, at man må droppe behandlingen, da hverken Botox eller Dysport vil have effekt.

De langsigtede risici ved brug af botulinum toksin er ukendt.

Heling og bedring

Arbejde kan genoptages straks efter behandling. Man bør undgå at berøre det behandlede område de første timer efter behandlingen. Det tilrådes i ørvrigt ikke at lægge sig ned de første timer efter injektionen.

Behandlingens varighed

En rynkebehandling med Botox eller Dysport har effekt i ca. 4-8 måneder, hvorefter en ny behandling er påkrævet.

En behandling tager under 30 minutter.

 

KILDE: MYLOOKS.DK

Sidder du inde med ubesvarede spørgsmål til denne behandlingstype? Så klik her for at kontakte os.


« Tilbage