Behandlinger

Behandlinger

Kort om operationerne:
Det to mest populære operationstyper er Gastric Bypass og Sleeve. Gastric Bypass passer dog bedst til langt de fleste patienter, da metoden medfører et sikkert og varigt vægttab. Især for patienter som har svært ved at styre sine spisevaner, overspiser, el. spiser for meget fedt- og sukkerholdigt mad el. slik, er Gastric Bypass meget anbefalelsesværdig. Fordelen ligger i, at patienten efter operationen vil opleve det såkaldte dumpingsyndrom som medfører svimmelhed, mathed, koldsved og hjertebanken. Dumpingsyndrom ikke er farligt, men positivt da det signalerer at der skal ændres spisevaner.

Gastric Bypass er en brugt operationsmetode igennem mange år, som derfor er blevet gennemtestet grundigt. Den bliver foretaget som kikkertoperation og i tilfælde af sygdom e.l., er det muligt at lave operationen om igen. Tidligere brugte man kun Gastric Bypass til patienter med et BMI på over 40. Dette er anderles nu, da man kan tilpasse operationen, så den ligeledes passer til patienter med et BMI på ned til 30.

Gastric Sleeve er en forholdsvis ny operationsmetode, som kun har været brugt de seneste fire år. Derfor er der ikke så meget erfaring omkring langtidsvirkningerne, og operationen er uigenkaldelig, da man fjerner omkring 75 – 85 % af mavesækken. En anden ulempe er, at man ikke oplever dumpingsyndrom hvis man overspiser el. spiser for meget fedt- el. sukkerholdigt mad. Det betyder at man derved kan ‘snyde’ operationen, og risikere at tage på igen. Dette er desværre også tilfældet ved Gastric Banding og Mac Lean. Ved Gastric Sleeve skal man være opmærksom på, at det er relativt normalt at få problemer med halsbrand, da operationen udføres tæt på den øvre mavemund.

Læs mere om…

 

Gastric-Bypass Kirurgirejser 2Vertical-Sleev[ Kirurgirejser 2Maveballon Kirurgirejser 2https://www.dreamstime.com/-image23052072

 

 

 

 

 

Gastric Bypass             Gastric Sleeve                Maveballon              Mini Gastric Bypass 


« Tilbage